Maurten sportsernæring

Maurten er en sportsdrikk med naturlige ingredienser som lar kroppen ta opp store mengder karbohydrater på en skånsom og effektiv måte. Sportsdrikk fra Maurten brukes av blant annet av verdens beste maratonløper Eliud Kipchoge, WorldTour-laget Team EF Education First-Drapac P/B Cannondale og Tottenham Hotspur.
Maurten 3.jpg
Svenske Maurten har revolusjonert sportsdrikk med sin unike teknologi. Fordi karbohydratene er innkapslet, tolererer tarmsystemet dobbel dose karbohydrater uten problemer og hydrogelen gir en jevn transport av næringsstoffene gjennom magen til tarmen der vannet, saltet og karbohydratene absorberes. Maurten drikkeblandinger inneholder bare fem naturlige ingredienser: Maltodekstrin (stivelse fra mais), fruktsukker, salt, pektin og alginat. Det er de to sistnevnte som gir Maurten den unike egenskapen at den omdannes til gel. Pektin, som bl.a. finnes i epler, gulrøtter og tomater - og alginat, som er ekstrakt fra celleveggene av brune sjøalger, danner en pH-sensitiv hydrogel når de blandes under riktige forhold. 

maurten_artikkel_3004.jpg

Bland drikkeblandingen med 0,5 liter vann, og du vil få en flytende sportsdrikk som inneholder høy konsentrasjon av karbohydrater. Drikkemiksene fra Maurten inneholder ingen tilsatt smak, ingen syre og ingen tilsatte fargestoffer eller konserveringsmidler. Det er verdt å legge merke til at Maurten er langt mer skånsom for tenner og tannkjøtt enn alle sportsdrikkene som inneholder syre.

Maurten sportsdrikk kommer i 2 forskjellige varianter:

Drink Mix 320 er laget med tanke på høy intensitet over lang tid og passer til sykling, triatlon, løping og andre utholdenhetsidretter. 

Drink Mix 160 er laget med tanke på aktiviteter på 60 - 90 minutter som for eksempel styrketrening eller kortere konkurranser.

Maurten brukes blant annet av verdens beste maratonløpere som Eliud Kipchoge, Wilson Kipsang og Kenenisa Bekele. Kipchoge brukte Maurten da han prøvde å løpe maraton på under 2 timer i 2017. Syklister og triatleter har også fått øynene opp for Maurten, og mange som sliter med mageproblemer bruker Maurten. 

maurten_nn_3004.jpg

Våre egne Braasport-ambassadører Lars Petter Stormo og Trude Wermskog Stormo testet Maurten da de kvalifiserte seg for VM Ironman Hawaii under Ironman Sør-Afrika. Ernæringen under selve konkurransen er ekstremt viktig for at kroppen skal prestere optimalt over lang tid. Trude og Lars Petter var godt fornøyd med hvordan kroppen responderte på Maurten og fikk ikke sultfølelse eller utmattelse på grunn av for lite næring. De kommer til å bruke Maurten i de kommende konkurransene - først ute er Ironman Mallorca 12 mai.

"Vi bruker Maurten 320 i Ironman konkurranser for å få i oss nok næring uten å bli full i magen og for å være helt selvhjulpen med næring på hele syklingen (180 km). Ut på sykkel på en fulldistanse starter jeg med 2 liter Maurten 320 på flaskene (2x0,75L og 1x0,5L aero flaske) og dette er da nok næring til 4 timer (80 gram karbohydrater/time). Jeg drikker ca. 0,5 liter Maurten per time og supplerer med annen væske (vann eller sportsdrikk) fra drikkestasjoner underveis. Når jeg skal sykle i 4,5-5 timer på en Ironman trenger jeg da kun å supplere med med noen små biter av en bar eller gel underveis for å nå målet om ca. 80 gram karbohydrater per time. Maurten er også snill mot magen noe som er viktig når jeg skal rett ut å løpe etterpå."

Lars Petter Stormo

Begge to overbeviste med gode prestasjoner i Sør-Afrika. Lars Petter krysset målstreken på 8:42:16 og ble med dette beste age-group’er av alle og nr. 13 totalt når man tar med de profesjonelle. Tiden var ny løyperekord for amatører i løypa i Sør-Afrika. Trude kom i mål på 10:24, som holdet til en 3. plass i klassen og 9. plass totalt av alle jentene i amatørklassene. Hennes mål for konkurransen var topp 3 i klassen og hun var ekstremt glad for å klare målet sitt.

Trude i godt driv på sykkeldelen

maurten_stormo_3004.jpg

Maurten kommer med flere produkter i løpet av 2018 - her finner du vårt utvalg.