Vi hjelper deg til suksess i Birkebeinerrennet!

Det nærmer seg Birkebeinerrennet med stormskritt og mange legger nå finpussen for å få så gode ski som mulig. Dette vil vi gjerne hjelpe deg med! Vi har årevis med erfaring og svarer deg på det du måtte lure på angående prepp og smøring av ski. Det ser ut til å bli kaldt...
BS.jpg

Vi har årelang erfaring med preparering av ski til Birkebeinerrennet. Vi har også årelang erfaring med å hjelpe kundene våre til å få så gode ski som mulig ved å svare på de spørsmålene mange brenner inne med. Vi kan skismøring ut og inn og vi svarer deg mer enn gjerne på det du måtte lure på.


Fredag 16.03.18:

Her er en rask rapport dagen før Birkebeinerrennet.

Vi har gått deler av løypa fra Skramstadsetra (begge veier) og kan melde om gnistrende flott vinterføre. I dag har stort sett alt av kalde glidere fungert bra og som feste har vi brukt Swix V30/VR30. Det har gitt oss spikerfeste, men det har vært trått.

For morgendagen så forventer vi stort sett samme temperatur og forhold, og det blir viktig å kle seg godt. Det blir kaldt. Heldigvis ser det ut som at vi får vinden bak eller litt fra siden, noe som vil gjøre turen litt hyggeligere.

Siste enkle smøretips fra oss er å brenne inn V20, for deretter å legge et par lag V30 i hele smøresonen. I morgen vil vi justere med ytterligere lag V30/VR30 eller med V40/VR40 i tråkket.

 

Ha en flott tur i nydelig vintervær!
Torsdag 15.03.18

Værprognosene holder seg og med skiføret som har vært i hele vinter og de himmelske forholdene som er meldt ligger alt til rette for at dette blir en fantastisk opplevelse for alle deltakere.

Om du vil gjøre alt klart når det gjelder glid er det bare å gjøre det allerede nå, her er det svært vanskelig å bomme.

Vår glidanbefaling er følgende:

Struktur: Fin med lett 0,75 eller 1mm rett rill på bakski. Rillen gir ikke noe voldsomt løft, men svekker heller ikke gliden.

Mett sålen med en hard, blå glidvoks

Som topplag kan du legge Vauhti grønn LF eller Swix HF5X

Pulver: Rex TK820 eller Swix FC6X

Dette smøretipset er ikke noe hokus pokus, men noe vi vet kommer til å funke svært bra og er et sikkert tips på kaldføret som er meldt.

Vi kommer tilbake med festetips i fredag ettermiddag :)


Onsdag 14.03.18:

Det er meldt svært kaldt vær fremover mot start. Derfor er det noen forberedelser som kan gjøres allerede nå.

Vi tror på en fin til medium struktur. Sannsynligvis vil en fin struktur med en lett manuell rill være det ideelle slik føret ser ut til å bli. Spesielt gjelder dette de som starter tidlig og er tidlig i mål. Erfaringsmessig vil sola varme opp ganske godt og de som går noe senere vil nok ha gode ski også med en medium struktur.

Med tanke på at det blir kaldt er forberedelsene ganske enkle. Begynn med en godt mettet ski. Dette er utgangspunktet uansett hva slags føre det blir.

Legg noen lag med en relativt hard glider. Gjerne en blå variant. Varm denne inn 3x2 ganger. Det vil si tre innvarminger av samme glider - sikling og børsting - nye tre innvarminger med samme glider. Det siste laget kan gjerne ligge på skiene fram til du starter med neste punkt som er dagsaktuell glider.

Vi velger her sannsynligvis en hard HF eller LF- glider. Her er det flere gode alternativer. Swix Marathon Hvit, Vauhti LF grønn eller Toko HF White.

Alle disse voksene vil etter all sannsynlighet fungere veldig bra på lørdag og et lag av en av disse gliderne kan du legge allerede nå.

Vi kommer tilbake til endelig smøretips på fredag og en ny oppdatering kommer torsdag ettermiddag.

Lykke til med forberedelsene!