Test av Løpesko med pigg - Salming iSpike

Løpesko med pigger er i vinden som aldri før. Et naturlig valg for mange er piggsko fra Salming. Salming lanserte i høst sine første piggsko for vinterløping og dette er en etterlengtet modell. Vår løpedronning Astrid har testet skoene på variert underlag siden november og her kan du lese om hennes erfaringer. 
Skjermbilde 2019-01-11 kl. 10.30.49.png
Men først litt om hvorfor løpesko med pigg i fra iSpike er en etterlengtet nyhet. Salming har i samarbeid med Vibram utviklet en helt ny såle som er mye tynnere enn andre såler som har pigger. Vanligvis må piggsko ha kraftig såle for at piggene skal sitte godt fast. Det gjør ofte at løpsfølelsen blir svekket og at skoene blir tyngre. 

Med piggsko fra iSpike har Salming klart å lage en løpesko med pigg som minner veldig om en helt vanlig løpesko. Den er utrolig lett og har en veldig fleksibel såle. Modellen bygger på den prisvinnende Trail 5. Passform og mellomsåle er lik, mens overdelen har fått et ekstra lag for at du skal holde varmen. Test av Løpesko med pigfg i fra Salming iSpike

Først skal det sies at jeg er en jente som er kresen når det gjelder sko. Derfor rynket jeg litt på nesen da jeg så Salming iSpike - piggsko for vinterføre. Lite visste jeg da at dette skulle bli en av de bedre vinterskoene jeg har løpt med.
Skoene kan ved første øyekast både se klumpete og tunge ut. I det jeg løftet de opp, ble jeg overrasket. Hjelpes så lette med sine 260 gram. Skoene har 5 mm dropp og materialer som er slitesterke for å tåle røffere forhold.

Jomfruturen ble i marka på frost. På bergene følte jeg at jeg hadde full kontroll, skoene satt godt på underlaget. Jeg hadde ikke fått prøvd skoene på ordentlig vinterføre, men likevel hadde inntrykket av skoene forbedret seg kraftig etter første tur. Skoene var lette, satt som støpt rundt foten og grepet på underlaget var godt. Jeg har en relativt smal fot og skoen kan se bred ut, men jeg følte at det formet seg bra rundt foten.

20181125-S5D_8133.JPG


Og så kom snøen! Faktisk hadde jeg en barnslig glede der jeg snørte på meg skoene før morgenturen. Hvordan ville skoene respondere? Ville de gripe godt på snølaget? Og ikke minst, ville skoene gi meg en god løpefølelse? Bra, bra og bra var svarene jeg fikk. Og etter dette kom skøyteisen på alle fortau. Selvfølgelig vil man holde litt igjen når det er is, og man tør ikke ha samme kraft som ellers, men for min del forsvant usikkerheten fort fordi piggene sitter veldig godt på det harde underlaget.

En god sko som sitter godt rundt foten, griper underlaget godt og responderer bra i frasparkene. Jeg føler jeg har god kontroll på det glatte underlaget, både på is og på hardpakka snø. I tillegg er det ingen ulempe at skoen er litt høyere enn vanlige sko over risten slik at snøen ikke kommer så lett nedi skoen.

Min helhetsoppfatning etter å ha løpt med skoen noen uker, er at det er en piggsko som passer både for is, hardpakket snø og terreng. En stabil sko som gir deg kontroll. La meg si det sånn; er du glad i å bevege deg ute på vinterstid og du ikke fikk piggsko til jul, da anbefaler jeg anskaffelse av Salming iSpike!

- Overraskende god løpsfølelse
- Lette
- Stabile
- God såle
- Sitter godt rundt foten 
- Gode på is og hard snø

Astrid Brathaug SørsetHer finner du damemodellen og her er herremodellen. Vi har også skoene i butikken på Ullevaal Stadion. 

Her er hele utvalget vårt av løpesko med pigg.