Slik holder rulleskiene lenge

Våre rulleski holder generelt meget høy kvalitet. Det er allikevel noen enkle tips du kan følge for at du skal ha glede av dine rulleski så lenge som mulig. Her kommer noen råd til hvordan du kan maksimere levetiden til rulleskiene dine.

art_rulleski_vedlikehold.jpg

1. Bytt bein!

Med dette mener vi at det kan være greit å bytte på høyre og venstre ski for hver gang du er ute. Dette fordi hjulene da vil slites jevnt på ut- og innside. Du vil da oppleve at skiene holder seg retningsstabile mye lenger og i tillegg slipper du å måtte skifte hjulene etter kort tid.

2. Vask!

Har du vært ute i regn eller på våt veibane slik at rulleskiene har blitt våte og møkkete er det veldig greit å raskt spyle over skiene når du kommer hjem. På denne måten slipper det å bli unødvendig slitasje på de bevegelige delene i hjulene og hjulene vil vare lenger.

3. Tørk!

Har rulleskiene blitt våte er det veldig viktig at de får tørke raskt. Ikke legg rulleskiene rett inn i en kald bod eller garasje. Ta dem med inn på et oppvarmet sted og la skiene tørke inne. Da vil du minske faren for korrosjon på metalldelene.

4. Smør!

Dette er et tips som også er viktig. Med å smøre mener vi å bruke fett. Ikke bruk CRC eller annen tyntflytende olje. Dette vil presse fettet som ligger inne i hjulene ut og gjøre hjulene mer utsatt for korrosjon og slitasje. Dersom du skal smøre hjullagrene, bruk fett.

5. Ta en service!

Om du går mye på rulleski anbefaler vi å kjøpe et verktøysett slik at du selv kan ta service på hjulene. Med dette mener vi å åpne opp hjulene og ta ut alle deler (avstandsskiver, bolter, nålelager og kulelager.) Tørk dette godt med papir eller en fille slik at all møkk blir borte. Smør deretter alle deler med fett og sett sammen igjen. Dersom du ikke ønsker å gjøre dette selv er vi selvfølgelig behjelpelige med å gjøre dette for deg. Kom innom på Ullevål eller Frysja så gjør vi dette for deg. Denne servicen er spesielt viktig å gjøre i starten og på slutten av rulleskisesongen.

Vask og tørk er spesielt viktig på høstsesongen når det ofte er våtere vær og det tar lenger tid å tørke skiene. Følger du disse tipsene vil du ha glede av dine rulleski lenge!

Lykke til med oppladningen til langrennssesongen!

Er det noe annet du lurer på er det bare å ta kontakt!

Les også "slik velger du riktig rulleski"

Tilbehør rulleski