Race-report: Marcialonga 2024

Den lange marsjen fortsetter å levere. Vi oppsummerer prestasjonene, produkttester, struktur og skivalg.
20240126_100432.jpg
Vi gjentok suksessen fra i fjor og reiste nedover til den italienske dalen med bil og fullt testopplegg. Utstyrstransporten var fulltegnet, og vi hadde fått mange henvendelser fra kunder som var interessert i preppehjelp. Vi hadde med oss kompetente smørere, store testparker og det meste av aktuelle produkter for å kunne gi alle best mulig ski på renndagen. Mer om testresultater og vurderinger som ble gjort senere. 

Først tok vi nemlig, som vanlig, turen til Lavazè. Strålende sol, blide folk og god stemning - akkurat slik det pleier å være. Det gir rett og slett en ekstra "boost" å gå noen rolige runder i høyden. Vi fikk pratet med mange spente skiløpere, og ga råd om skivalg, smøring og ernæring.  

Testing Marcialonga2.jpg

Lørdag var vi i løypene og testet det som testes kan, for å komme frem til den optimale oppskriften til søndagens renn. Vi testet underlag, pulver, rill, feste og metodikk. Selv om det var svært varmt om dagen, og hadde vært det en periode var snøen fremdeles forholdsvis kald. Og i motsetning til tidligere år var forholdene relativt like gjennom hele traseen. Da gjorde det ikke så mye at det ble litt kaldere enn meldt natt til søndag, også slik det pleier. Men at det kom til å bli klink klisterføre for de som gikk med feste var det liten tvil om. 

Med høye temperaturer og mye snøfuktighet landet vi på å vaske sålen før påføring av pulver/topplag. Dette høres kanskje rart ut, men er en velkjent metodikk på slikt føre for å unngå forurensing av sålen. 

På pulver endte vi på Toko High Performance Yellow Powder, brent på 200 grader. Vi hadde også gode resultater på Vauhti Pure Race Old Snow Black. 

På feste rullet vi Guruwax Extreme 39 Hard som base, og la Vauhti Pure Race LDR klister på topp. De som startet sent hadde også noe Rode T-Line KR3 prikket i tråkket.

På rill endte vi på 1U. Altså en 1 mm rett satt med padde. De fleste gikk på hvit struktur.

Tilbakemeldingene på ski var svært gode fra samtlige kunder. For å nevne noen:
– «Det ble gode ski i år også. Tusen takk.»
– «Super-feste i hele dag, takk for godt smørevalg.»
– «Takk for gode ski!.»
– «Tusen takk for gode ski! Feste var perfekt.»
– «Takk, hadde veldig gode ski.»
– «Takk for supre ski. De DP-skiene var helt perfekte i dag.»

Takk for tilliten, og takk for turen – vi gleder oss allerede til neste år!