Test av løpeprodukter fra Salomon

Vår egen Kristin Riseth satser hardt på løping og langrenn, og denne sesongen har hun en sterk 2 plass i NM motbakkeløp å vise til. Hun skal også delta på Tromsø Skyrace og en rekke andre terrengkonkurranser utover høsten. Kristin møter du i butikken vår på Ullevaal Stadion. 

 

LRG_DSC01224.JPG

Jeg har gjennom juni og juli testet ulike produkter fra Salomon, for å gjøre meg opp meninger om produktene. I tillegg til å finne bruksområder der de fungerer best og eventuelle positive og negative sider med de. Jeg har testet løpesko på tredemølle, korte løpeturer ute og harde økter på asfalt. Jeg har også testet løpevest og løpejakke.


C6D73C0A-004E-4185-ABE5-C305CD991FD0.JPG

Produktene jeg testet var; Sonic RA Pro 2 (løpesko), Speedcross 5 (terrengsko), Advanced skin 8 (løpevest dame) og Lightning Wind Hoodie (løpejakke). Nedenfor kan dere lese om min opplevelse med hvert enkelt produkt.

 


 

Sonic RA Pro2

Dette er en lett løpesko for asfalt. Med sine 200 gram og 6 mm dropp er den ypperlig til de raskere turene, intervaller, konkurranse eller som en treningssko for de som er godt løpevant. Jeg merket med en gang at det var gjort store forbedringer fra fjorårets modell med hensyn til passform, stivhet i sålen og følelse på foten. Jeg testet skoene i flere runder på ulike type treningsøkter og underlag.

Første test var intervall inne på tredemølla. Her kjente jeg med en gang at dette kunne fungere. Skoene satt godt og den har en light padding i hælkappen mot akillessenen som gjør at den er myk og skånsom mot gnagsår. Den ga god respons fra underlaget og jeg følte den var passe stiv i sålen, slik at den gode følelsen varte hele økta.

Andre test var noen korte løpeturer ute, for å teste på ulike underlag. På asfalt fikk jeg samme følelse som på mølla. Skoen responderer veldig godt mot underlaget. Dette er en asfaltsko, så ved å løpe på løs grus med større steiner satte disse seg fast i sålen.

Siste test ble et par hardøkter på asfalt. Også her ga den samme følelse som ved overnevnte tester.

 

IMG_9562.jpg

Sonic RA Pro 2 løpesko dame


Konklusjon:
Dette er en lett sko som er helt ypperlig til både asfalt og tredemølle. Overmaterialet er lett og luftig, slik at man ikke blir for klam på beina. Den plasserte seg godt inn i gruppen med favorittsko for min del.


Speedcross 5

Dette er årets nykommer av den populære speedcross-skoen som Salomon allerede har ført i flere år. Ved første øyekast ser den ikke veldig ulik ut fra fjorårets modell i utseende, men det har skjedd flere oppgraderinger. Med sine 260gram og 10mm dropp er den lettere enn i fjor. Årets utgave er også uten Gore-Tex, noe som gjør at det er en sko som puster godt.


Det første som falt meg inn da jeg så dem, var at de er veldig stilige med sin lysende rødfarge og sitt pene utseende. Når det er sagt, er jeg veldig kresen til sko jeg skal bruke til å løpe med, så var spent på hvordan denne kom til å fungere. Grunnen til det var rett og slett fordi jeg syns den så litt kraftige ut til å løpe med. Dette er en sko for terreng og fjell, så da jeg skulle teste dem ble det rett og slett på fjellferie til Vestlandet. Der skulle vi ha en god blanding av å gå og å løpe i fjellene og på sti.


Skoen satt godt på foten, men kjentes litt for kraftig ut til at jeg ville bruke den til konkurranse eller raske treningsturer på sti. Jeg merket likevel at det er en ganske allround sko og ble positivt overrasket da jeg tok den i bruk i fjellet. Jeg brukte den både til å gå på topptur med lett sekk og til å løpe med i fjellterrenget. Sålen ga et godt grep mot underlaget som gjorde at jeg ikke var redd for å skli eller falle. I tillegg følte jeg at jeg hele tiden hadde god støtte rundt ankelpartiet og under foten, slik at jeg heller ikke var redd for å tråkke over. Jeg har ikke testet de forrige modellene, så vet ikke hvordan årets er i forhold til dem, men denne fungerte godt til alt fra løp på sti til fjellturer.

Den har Salomon sitt strammesystem(Quicklace) i stedet for vanlige lisser, noe som fungerte bra. Dette gjør den rask å ta på og jeg trengte ikke stoppe for å etterstramme underveis.


Konklusjon:
Jeg ble veldig positivt overrasket over denne skoen. God passform, støtte og grep. Savnet til tider Gore-Tex i norske forhold, men da jeg skulle til Alpene noen uker senere ble denne skoen et lett valg å pakke i kofferten. Her var jeg derimot glad for at den ikke hadde Gore-Tex, da den pustet godt under bruk.

 

IMG_9814.JPG

Salomon Advanced Skin 8 Set løpevest


Denne 8 liters drikkevesten fra Salomon hadde jeg hørt mye bra om og hadde store forventninger til. Jeg var rask med å teste ut denne på en løpetur og har siden det brukt den til alt fra fjelltur, handletur, rolige løpeturer og til NM-motbakkeløp. Jeg har verken brukt drikkebelte eller sekk siden starten av juni. Det er ingenting annet enn å si at den sitter som et skudd, er lett og det er ingen bevegelser som skaper gnagsår. Den kommer med både et stort rom på ryggen og mange mindre, praktiske rom til næring, nøkler osv. Disse er både med og uten glidelås, slik at man lett får tak i det man skal ha uten at man må ta av seg vesten. Det er lomme for drikkesystem bak, men det følger også med soft-flasker for å ha i forlommene. Disse har sugerør som stikker opp. Dette er veldig praktisk for å få med seg passe med drikke og man kan enkelt drikke uten å måtte stoppe opp og ta ut flasker. Det er enkel stramming foran som holder seg godt og jeg har ikke trengt å etterstramme noe undervegs. Lommene er veldig «stretchy», noe som gjør at selv om vesten er full så klemmer den ikke mot kroppen, men lommene strekker seg utover. Det er også stropper til å henge staver i, men disse har jeg ikke testet.


Konklusjon:
Denne syns jeg levde opp til alle forventningene jeg hadde og har ingenting negativt å si om den. Den er et safe valg for trening og turer istedenfor sekk eller drikkebelte. Sitter godt på og har smarte løsninger for både drikkesystem og lommer med god plass. 

LRG_DSC01223.JPG


 

Lightning Wind Hoodie løpejakke dame

Dette er en veldig lett jakke som jeg tenkte ved første øyekast at «den der ser jo pen ut». Jeg trodde det bare var en tynn jakke som egentlig ikke tok så mye «vær», men mer for å ha et lett ekstra lag på kjøligere dager. Der tok jeg veldig feil! Denne jakken brukte jeg nettopp til mye «vær» de første gangene. Siden den er så utrolig lett og tar minimalt med plass i sekken, så pakket jeg den ned til både fjellferien på Vestlandet og i Alpene. Vi hadde noen dager der været plutselig slo om fra sol til tåke og vind. Her ble jeg veldig overrasket over hvor mye den holdt ute.


Konklusjon:
Dette er ikke en vanntett jakke på noe vis, men den skjermer godt for vind og småregn til tross for tynt stoff og lett vekt. Dette ble på linje med vesten og Sonic-skoene en ny favoritt i løpegarderoben min.

 

Generell kommentar for alle produkter

Salomon kommer med en bred range av produkter og det jeg har testet er produkter til ulik bruk og kanskje også for ulike type brukere. Jeg er generelt veldig fornøyd med alle produktene, når jeg fant ut hvor og når de fungerer best. Dermed kan jeg trygt anbefale dem videre. Fikk både noen nye favoritter og noen positive overraskelser disse ukene med testing, så jeg kommer definitivt til å bruke alle disse produktene videre. I tillegg er det ikke feil at de har et stilrent utseende som gjør det fresht å ta på og kanskje gir en ekstra boost til treningen/turen.

Kristin