Arc´teryx Norvan SL - den ultimate løpejakken

Jakten på den ultimate løpejakke synes jeg er en langt vanskeligere prosess enn å finne favoritt-løpeskoene.
Norvan SL 5.jpg

Vår ambassadør Shangave Balendran er veldig glad i å løpe, og har testet løpejakken Norvan SL fra Arc´teryx. 

Jakten på den ultimate løpejakke synes jeg er en langt vanskeligere prosess enn å finne favoritt-løpeskoene. Det er kanskje ikke så rart med tanke på alle krav og ønsker jeg som fjelløper stiller til en løpejakke: vanntett, vindtett, pustende, superlett, lite pakkvolum og slitesterk nok til å tåle både en del fall på teknisk sti og at løpevesten gnisser mot den. En skjønner jo at dette er en utrolig vanskelig balanse å få til i en og samme jakke.


Jeg har prøvd løpejakker fra ulike merker opp gjennom årene  – blant annet Salomon Bonatti-jakkene, Craft Repel, Patagonia Houdini og Inov8 Stormshell. Disse jakkene er absolutt veldig gode, men de har likevel ikke klart å oppfylle alle kravene mine. Hovedsakelig har det vært problematisk at jakkene har en vannsøyle på rundt 10 000 mm (Salomon Bonatti Pro 20 000 mm), og du er garantert å bli våt under en langtur på en av altfor mange heftige regnværsdager på Sunnmøre, hvor jeg har bodd det siste halvåret. Og ved høy intensitet i en varm regnskyll opplever jeg at flere av jakkene blir til en svetteboks innvendig. 

 

Norvan SL 4.jpg

Arc’teryx Norvan SL er en jakke laget spesielt for terrengløping i regn og vind. Den har en kroppsnær atletisk fasong, og er myk og smidig med stor bevegelsesfrihet. I tillegg liker jeg godt at den er litt lengre og dekker over litt lår/sete (hvertfall for meg som er 1.64cm). Den klarer å holde alt av vann og vind helt ute – en GORE-TEX jakke med Shakedry-teknologi hvor vanndråpene bare preller av. Og til min overraskelse er den veldig pustende, og tåler dermed høy intensitet uten at det blir altfor klamt innvendig. 


Jakken er superlett, og sammenpakket i den medfølgende lille posen er den er så liten som en stor knyttneve, og dermed så lett å ha med seg i løpevesten. Med en svart jakke er du dessverre lite synlig i fjellet, men i en treningsverden hvor det er fort gjort å se ut som en fargeklatt, må jeg si jeg digger det minimalistiske, stilrene designet, hvor funksjonen er prioritert fremfor masse detaljer og farger. 

Norvan SL.jpg

 


Norvan SL har jeg fått testet i alt fra skikkelig Sunnmørs-nedbør, heftig uvær på Table mountain, i 5200 meters høyde i Himalaya, og -16 grader i Sørkedalen. Med en god ulltrøye under holder en seg tørr og varm.


Denne jakken har nå blitt min go-to-jakke for det meste. Den er dessverre dyr, men det er en svært god investering dersom du løper mye i uvær og endrende forhold, og du ønsker en jakke som fikser alt. Det har kommet flere konkurrenter på markedet som kan matche denne jakken, blant annet fra GORE og Patagonia, som hadde vært spennende å sammenlikne med. Men Norvan SL er satt ned i pris akkurat nå hos Braasport, og absolutt ikke dumt å satse på! 


Norvan SL 3.jpg

Arc´teryx Norvan SL oppsummert:

 

Hva liker jeg:

Superlett jakke (110 g!)

Lite pakkvolum 

Helt vanntett

Helt vindtett 

Utrolig pustende 

Hette som er formsydd med en brem – sitter godt og regnet drypper ikke ned i ansiktet

Kan rulle opp ermene

Dekker over litt lår/sete 

Solid glidelås

Refleksdetaljer

 

Minus: 

Dyr

Ingen lommer (men ikke nødvendig)

Svart og lite synlig 

 

Vi løpes! 

 

Shanga