Kunsten å velge løpesko

Perfekte forhold for å teste løpesko og bygge opp litt kondis før vintersesongen. 

"Erik Haslestad"

Skjermbilde 2018-11-07 kl. 10.25.55.png
Nå som høsten snart er over og det begynner og bli glatt på veiene er tiden inne for å pakke vekk sykkelen og legge inn noen skikkelig løpe-økter før det kommer nok snø til å finne frem skiene fra boden. 


Derfor tenkte jeg tiden var inne for å oppgradere mine 4 år gamle løpesko, som har vært med meg siden jeg begynte på studiene. Jeg tenkte det må har skjedd litt på denne fronten og tenkte det kunne være morsomt å teste ut noen av de nyere aktørene på markedet.

Gjengen på Braasport har derfor utstyrt meg med et par med Salomon RA Sonic Pro og et par Altra Paradigm 4 som jeg fikk teste over noen ukers periode før jeg takk en beslutning.

For å starte det hele så må jeg først og fremst si at jeg liker høsten som periode for å trene utendørs. Ikke er det for varmt, omgivelsene og lyset inntar en flott farge og luften er som regel frisk og litt fuktig. Med andre ord perfekte forhold for å teste løpesko og bygge opp litt kondis før vintersesongen. 


Erik_H.gif


Mitt første inntrykk av begge sko er at det har skjedd en god del med dempinga i løpesko siden mine gamle Asics. Nå har sikkert disse kollapset litt over denne 4 års perioden, for det var en betraktelig forskjell når det komme til komfort i steget på begge modeller.  Rent estetisk har har begge skoene ganske så knæsj farger, noe jeg liker når det kommer til treningsutstyr. 


Det unike som man ved første øyekast legger merke til med Altra modellen er den unike tå-formen.  I motsetning til den normale noe spissere tå-formen vi finner på alle andre modeller, har Altra skoene en front som er mer romslig rundt tærne. 


In action er begge modeller gode å løpe med både på asfalt og i litt terreng, men jeg må si jeg heller mot Salomon modellen når det kommer til komfort når turen passerer 10 km. Personlig har jeg tidligere slitt litt med smerter i leggene, og jeg merket smålig tendenser til lignende smerter komme signende ved bruk av Altra skoene på de lengre test-turene. Jeg følger også at jeg har bedre stabilitet og kontroll over føttene i Salomon modellen da den sitter noe tettere på foten en Altra skoen gjør pga den har den normale fronten. Rent estetisk liker jeg også den frekke refleks-gule fargen Salomon har valgt på denne modellen. 

I konklusjon må jeg si at jeg kommer nok til å bytte ut mine gamle Asics med et par RA Pro fra Salomon. Dette er en modell som har gitt meg stor glede på korte og lange turer de siste ukene og som har gir meg lyst til å komme meg ut på en løpetur ettersom det er en behagelig opplevelse selv på de lengre turene merker jeg ingenting til smertene jeg har følt på med tidligere modeller. 


Erik Haslestad