Test av VJ Sarva Ace

Enten du løper mest på asfalt, grus eller sti vil VJ Sarva Ace være en pålitelig og robust løpesko til allsidig vinterbruk.

Testet av: Eirik

 
VJ.jpg

Jeg har løpt om vinteren i mange år, men det er først de siste årene jeg har løpt med pigg. Det anspente, forsiktige løpesteget er byttet ut med et avslappet, normalt løpesteg, og trygghetsfølelsen er selvfølgelig en helt annen. Vinter-løpeturene har rett og slett blitt en favoritt.

Sarva Ace er finske VJs ferskeste tilskudd i piggskofamilien. En revolusjonerende modell med det velkjente VJ-grepet og en mellomsåle som gir deg følelsen av å løpe på en vanlig asfaltsko.

Vj_2.jpg

Min testopplevelse:


Jeg har testet Sarva Ace den siste måneden på variert underlag. Den har fått prøve seg på snø og is på stier i marka, på grusveier i fjellet og på pendleturer på asfalt til og fra jobb. Hovedinntrykket jeg sitter igjen med er at VJ har laget en komfortabel og robust sko til variert vinterbruk.

Sammenlignet med andre VJ-modeller er Sarva Ace vesentlig bredere i passformen. Akkurat det passet min fot bra, og jeg synes også at det var en fordel med mer plass i en sko som ofte brukes med noe tykkere sokker. At overdelen er vanntett og skoen holder deg tørr, er også viktig på en slik type sko.


Grepet, som kanskje er det viktigste når du skal løpe på vinteren, er upåklagelig. Jeg løper med VJ Maxx om sommeren og har latt meg imponere av grepet der i flere år allerede. Og Sarva Ace skuffer heller ikke. Det er den samme gode følelsen av en såle som limer seg til underlaget, og de 17 stjerneformede piggene gir spikerfeste også på glattisen.


Med snø og is som underlag blir responsen i løpssteget aldri helt det samme som om sommeren. Men jeg synes likevel Sarva Ace lykkes godt med dette. I tillegg til god respons oppleves komfort og demping bra, også på hardere underlag og lite snø.

 

Kort oppsummert er Sarva Ace en meget pålitelig piggsko til allsidig vinterbruk. Enten du løper mest på asfalt, grus eller sti vil du oppleve god komfort, demping, respons og ikke minst grep.


Vj_3.jpg