CTM Ultra Carbon - En ny type løpesko

CTM Ultra Carbon er en løpesko av høy kvalitet utviklet for ultra-distanseløp i verdensklasse.

" Les Kristins test av Craft CTM Ultra Carbon "

Kristin CTM Carbon Ultra_mai21_ELR 044.JPG

CTM Ultra Carbon er en løpesko av høy kvalitet utviklet for ultra-distanseløp i verdensklasse.


Skjermbilde 2021-06-28 kl. 19.07.17.png

 

CTM står for Craft Tailored Motion og inkluderer de mest avanserte materialene og nyeste innovasjonene, der lav vekt, topp funksjon og respons er høyeste prioritet.

 

Med sine 260 gram(str. 42), kombinerer den det ultralette med en finjustert karbonfiberplate som gir maksimal respons og energieffektivitet i løpssteget. Balansen mellom tykkelsen på sålen, dropp og angrepsvinkel gjør at du enkelt kan opprettholde et godt og kraftig løpesteg over lang tid. Yttersålen gir et godt grep på flere ulike underlag og forhold.

Tekniske detaljer:

-       Øvre del i meget funksjonelt mesh

-       Vault Foam i mellomsålens nederste lag: Lett, responsiv og slitesterk.

-       Vault Foam i mellomsålens midtre lag: Ultralett og høy responsivitet.

-       3-delt yttersåle av gummi med godt grep for effektiv løping på både asfalt, grusvei og i varierende værforhold.

-       Avansert karbonfiberplate som er delt med høy presisjon for optimal fleksibilitet og respons.

-       Vekt str. 42: 260 gram

-       Total såletykkelse: 40 mm

-       Dropp: 10 mmKristin CTM Carbon Ultra_mai21_ELR 040.JPG

Meg som løper:

Over flere år har jeg testet mange ulike skomerker og modeller for alt fra terreng, grus til asfalt og tartandekke.

Noe jeg derimot ikke har løpt så mye med, er sko med karbonsåle.

Med bakgrunn i skader, har jeg blitt veldig kresen når det kommer til valg av sko for hardt underlag. En sko av kvalitet merkes fort og den skal helst både være skånsom, men også gi god respons og sitte godt på foten.


Skjermbilde 2021-06-28 kl. 19.16.20.png


Min opplevelse:

Rolig jogg:

Den første gangen jeg skulle teste skoene var på en litt seig dag, hvor beina kjentes tunge ut og dørstokkmila var et faktum. Fikk en boost av å skulle teste nye sko, så da var det bare å komme seg ut i regnet. Jeg fikk meg en veldig positiv overraskelse. Det gikk jo som en drøm! Tenkte undervegs at «dette er en veldig morsom sko å løpe med».

Jeg løp i regnet på både grus og asfalt og fikk dermed testet om den holdt det den lovet med tanke på grep og respons. Det gjorde den soleklart.

Sålens oppbygning og vinkling, gjorde at jeg kom meg frempå og fikk bra trøkk mot underlaget. Samtidig føltes det utrolig lett å løpe. Jeg holder på å bygge opp beina til å gradvis tåle mer løping etter en skade og kjente også at denne skoen er veldig skånsom for beina, noe som gjør at både skaderisiko og restitusjonstiden minker.


Raskere økter:

For å få testet hvordan skoen fungerte med høyere intensitet over lengre tid, så tok jeg de med på en intervall på mølla også. Her holdt også skoen det den lovet og muskulaturen holdt godt gjennom hele økta. Fikk ikke følelsen av såre og slitne bein mot slutten, så det gjorde at kvaliteten ble bedre og at det var enda mer trøkk igjen på slutten.

Tok den også med på en raskere tur ute for å se hvordan den opplevdes der. Følelsen og opplevelsen var den samme som inne på mølle. God respons, lett og skånsom.

 

Helhetlig oppfatning:

Alt i alt, så ble dette raskt en av favorittene i samlingen av løpesko og har vært førstevalget på alle løpeturer på asfalt, grus og mølle etter de første testturene. Ved raskere turer og harde økter for å få økt farten, få mest mulig ut av økta og kjenne på flytfølelsen. Dette uten at belastningen på beina blir for stor. Like høyt har den vært førstevalg på de rolige turene hvor restitusjon og skånsomhet har vært fokus. Et ypperlig valg for alle løpere som enten løper langt eller ønsker en godt dempet konkurransesko til alt fra 10 km til halvmaraton.


"Kristin"

1910454-013000_65-20-ctm-ultra-c.jpeg

LES MER OM CRAFT CTM ULTRA CARBON HER: