Test av Polar Vantage M2 pulsklokke

Polar Vantage M2 pulsklokke kombinerer det beste fra sin forgjenger og storebroren Vantage V2, og gir deg en multisportklokke til en meget god pris.

Test av: Eirik

Polar.jpg

Polar Vantage M2 kombinerer det beste fra sin forgjenger og storebroren Vantage V2, og gir deg en multisportklokke til en meget god pris.

Vantage M2_rulleski.jpg

De mange mulighetene i Polars aktivitetsprofiler er selvsagt fortsatt blant de beste på markedet, og er en av hovedgrunnene til at jeg – som trener variert – ofte velger Polar fremfor andre klokkeprodusenter. Jeg liker spesielt godt at du både kan tilpasse hvilke aktivitetsprofiler du ønsker på din klokke og hvilke visningsvinduer du ønsker i de ulike profilene.

Pulsmåling i håndleddet begynner å bli såpass etablert at det ikke lenger kan kalles en nyhet, men at den er mer presis og pålitelig enn da den først kom er det ingen tvil om. Trener du mye hardt og konkurrerer vil nok fortsatt pulsbelte være et bedre alternativ, men for de fleste holder det lenge med håndledds-målingen. For min egen del, som kun trener lavintensitetsøkter, er i hvert fall pulsmålingen i håndleddet en langt enklere og mer behagelig løsning.

Har du brukt Polar Vantage M tidligere merker du fort at Vantage M2 ikke skiller seg mye fra forgjengeren, men noen nyheter er det;

At klokken nå viser hvor langt du har beveget deg når du pauser en treningsøkt høres kanskje ut som en liten detalj, men var svært gledelig og etterlengtet for mitt vedkommende. Det samme er ukes-sammendraget som gir deg rask tilgang til og oversikt over den ukentlige treningstiden din.

Nye smartfunksjoner som 3-dagers værvarsel og musikkontroll har sikkert også vært etterlengtet for mange. Selv er jeg av typen som liker best å høre på naturens egen musikk når jeg trener, men det var helt klart praktisk å kunne styre musikken direkte fra klokken under styrketreningen.

FuelWise er også et nyttig tilskudd i listen over funksjoner. Dette er en smart energipåfyllingsassistent som hjelper deg med å finne den optimale måten å holde kroppens energinivå oppe på under lengre treningsøkter.


Vantage M2_ski.jpgDet er imidlertid ikke bare til trening Polar Vantage M2 er en god følgesvenn. Den fungerer nemlig også svært godt som en hverdagsklokke. Den nye silikonreimen føles mykere og mer behagelig, og blir heller ikke like klam som tidligere reimer. Restitusjons- og søvnregistreringen fungerer fortsatt svært godt, og hjelper deg til å ta de riktige valgene før dagens aktiviteter. Og ikke minst ser den bra ut; passe størrelse og kult design.

 

Alt i alt er dette absolutt en klokke jeg kan anbefale til andre. Den har stort sett alt du trenger og ser etter i en multisportklokke, god batterikapasitet – særlig i treningsmodus – og ikke minst en veldig gunstig pris.

 

Hva er nytt fra Vantage M?

·       FuelWise

·       Musikkontroll

·       Fargetemaer for klokkevisning

·       Værvarsel

·       GPS strømsparingsmodus og bedre batteritid

·       Ukessammendrag

·       Energy Sources

·       Ny ramme rundt skjermen

·       Ny reim

 

Hva mangler, som du får i toppmodellen Vantage V2/Grit X?

·       Hill Splitter

·       Recovery Pro

·       Løpskraft/wattmåling fra håndleddet

·       Ruteplanlegging og veiledning i sanntid fra Kamoot

·       Strava-livesegmenter

·       Ortostatisk test

·       Restitusjonstest for ben

·       Ytelsestest for løping og sykling

·       Trykkebevegelser

·       Barometer

·       Kompass

·       Touch display