TEST AV POLAR PACER: Mye mer enn en løpeklokke

Nyhetene fra Polar skuffer på ingen måte. Tvert imot er både Pacer og Pacer Pro så mye mer enn bare en løpeklokke.


Testet av:
 Ina og Eirik

Skjermbilde 2022-06-20 kl. 13.13.15.png

Vi har testet de to siste tilskuddene til Polar. Både Pacer og Pacer Pro markedsføres som løpeklokker, men som ellers i dagens treningsklokke-segment er det glidende overganger mellom mange av modellene. Misforstå oss rett, den nye Pacer-serien er glimrende løpeklokker, men i våre øyne er de også så mye mer.

 

Vi har nemlig stortrivdes med klokkene både på løpetur, sykkeltur, rulleskitur og på styrketrening. Legger du til at klokka er lett, nett og ser bra ut har du egentlig en multisportklokke du kan bruke til alt!

2.png


Mye klokke for pengene

Ser vi nærmere på funksjonene finner vi mye av det samme som i Vantage-serien til Polar, men i en lettere forpakning. Pacer Pro og Pacer veier nemlig bare henholdsvis 41 og 40 gram! I tillegg til lett vekt, god batteritid og behagelig passform har du fortsatt tilgang til det store utvalget av aktivitetsprofiler. Totalt kan du velge mellom hele 130 aktiviteter i Polar Flow-appen, og legge inn opptil 20 av dem på klokken din.

 

Vi opplevde begge at klokken responderte raskere, og det er ikke uten grunn. Pacer-klokkene har nemlig en oppgradert prosessor som er to ganger raskere enn for eksempel Vantage M2. Og det er ikke det eneste som går raskere. Polar Charge 2.0 er et helt nytt hurtiglading-system som hjelper godt i en hektisk hverdag. Batteritiden er imponerende god både i smartklokkemodus og treningsmodus, og det er sjelden du ser på multisportklokker i slike prisklasser.

 

Løpstempo og Running Index sørger for at du får maksimalt ut av alle løpeøktene dine. Velg ditt tidsmål for din utvalgte distanse, og klokken vil sørge for å vise deg hvilken hastighet du må holde for å nå målet ditt. Etter økten vil Running Index automatisk beregne løpsytelsen din, og gi deg informasjon om hvilket ytelsesnivå du befinner deg på. To funksjoner som er til god hjelp for deg som kanskje skal delta i ditt første løp.

Er du som oss og liker å løpe i kupert terreng og utforske nye veier og stier? Da vil du ganske sikkert elske funksjoner som Hill Splitter og ruteveiledning. Her registreres antall opp- og nedoverbakker, og du kan tegne og importere detaljerte ruteveiledninger slik at du ikke løper deg bort på nye steder. Disse funksjonene kommer kun på Pacer Pro, og er definitivt verdt pengene. 

1.png

Alt i alt er både Pacer og Pacer Pro svært gode multisportklokker vi trygt kan anbefale til både nybegynnere, mosjonister og aktive løpere. Her får du rett og slett det meste du trenger, og ikke minst til en hyggelig pris!

 

Les mer om klokkene her.