Fjelltur med gode sekker

I høstferien hadde jeg planlagt å gå en via ferrata sammen med sønnen min. Valget hadde falt på Synshorn i Jotunheimen.

" Tor-Arne "
Tor_3.jpg

Med på turen hadde vi fått med oss hver vår sekk vi kunne teste ut. Begge fra Osprey. Jeg fikk teste Osprey sim Aether 85 AG, mens minstemann fikk en Renn 50. I tillegg fikk vi med oss Petzl Nao+ hodelykt.


Tior_4.jpgDessverre fikk vi beskjed dagen før om at via ferrata turen ble avlyst da det var for mye is og snø i fjellet. Så da måtte vi finne på noe annet. Vel installert på hytta var det frem med google for å sjekke mulighetene. Valget falt da på en hysky tur på Beito. Her fikk vi ansvaret for et spann på 7 hunder. En morsom tur på ca. 2 timer. Anbefales for de som liker slikt.

Etter husky turen bestemte vi oss for å gå vår egen topptur. Etter en liten biltur retning Bygdin stoppet vi på en parkeringsplass som så ut som et godt utgangspunkt for en tur. Her var det merket sti til toppen av Bitihødn. Skiltet fortalte oss at det var 1,8 km og 460 høydemeter og er delvis svært bratt og med ett luftig parti

 

Tor_5.jpg

 

Vi pakket sekkene med skift og mat og la av gårde. Jeg som hadde Aether sekken merket med en gang at sekken satt veldig godt på ryggen. Nå hadde jeg ikke den tyngste oppakningen denne gangen, men sikker på at den er behagelig med tyngre sekk også. Det er mange smarte løsninger for feste av utstyr og mange små og hendige rom på denne modellen.

Spesielt synes jeg hoftefestet satt veldig godt. De har god støtte og har en lomme på hver side som er lett tilgjengelig med god plass til småting som nøkler, mobil, snaks etc.

Det er veldig enkelt å justere ryggen på denne sekken slik at den passer hver enkelt perfekt.

Sønnen min gikk med neste års modell av Renn sekken. Denne har utrolig god lufting i ryggen, så med denne kan man gå både langt å bære tungt uten at det blir altfor tett og klamt på ryggen.

Også denne sekken har gode og faste hoftebelter som sitter godt og gir god støtte rundt livet.

Vi kom dessverre ikke til topps. Til det var det for glatt og bratt. Snøen hadde meldt sin ankomst så vi tok ikke sjansen på å gjøre noe vi ville angre på.


Tor_6.jpg

 

Vi fikk i tillegg på denne turen anledningen til å bli litt kjent med Petzl sin Nao+ hodelykt. En snedig liten sak med mange funksjoner. Den er lett og sitter godt på hodet. Det er nok en fordel med lue eller buff under for at den skal sitte perfekt.

Det som gjør denne hodelykta så smart er at den tilpasser lyset automatisk ut fra lysforholdene. Dette gjør batterilevetiden lengre. Den har også en rød diode bak på batteripakka, som for øvrig er oppladbar, som gjør at du synes godt bakfra. Du kan velge om denne skal blinke eller lyse konstant.


 

Tor_7.jpg


Hodelykten har bluetooth så hvis du laster ned appen kan du ha full kontroll på batteri og lys via denne. Du kan også styre lyset live fra mobilen. Sette opp egne profiler om du ønsker er også mulig.

 

Jeg synes denne lykten lyste opp veldig bra i forhold til andre lykter jeg har hatt.

 

Tor-Arne Tømte