Race report: Marcialonga 2023

Kjempesuksess for Braasport-gjengen i den lange marsjen. Vi oppsummerer prestasjonene, produkttester, struktur og skivalg.
Marcialonga23.png
Etter to covid-år var vi endelig tilbake i den italienske dalen, og for første gang i Braasports historie reiste vi nedover med bil og fullt testopplegg. Ingenting var overlatt tilfeldighetene når vi skulle gi våre kunder de beste skiene. Mer om det senere. Først hopper vi tilbake til fredagen, hvor vi traff mange spente løpere på vår stand på Lavazè. 

Det er nemlig ikke uten grunn at de fleste velger å legge forberedelsene et par dager før konkurransen til Lavazè. Omgivelsene, og i år også været, gir energi og skiglede. Vel og merke hvis du klarer å gå rolig nok i det som for mange er uvant høyde. Vi pratet med mange blide skiløpere, og ga råd om skivalg, smøring og ernæring.

Lørdag var vi i løypene og testet det som testes kan, for å komme frem til den optimale oppskriften til søndagens renn. Vi testet underlag, pulver, rill og feste. I motsetning til for tre år siden var det i år stabilt, kaldt vintervær, kompakte spor og relativt tørt. Samtidig var det mye kunstsnø i traseen, og fremdeles relativt høy slitasje.

Marcialonga23 Astrid.png

På underlag var det, ikke overraskende på dette føret, ganske store forskjeller mellom parafinvokser og flytende glider. Vi endte med å gå på Swix Hvit Maraton lagt på 155 grader, men hadde også gode resultater på samme glider lagt med ull. 

På pulver var det svært lite forskjeller fra start, men dette endret seg mye etter bare noen kilometer på lengdetest. Vi endte med å gå på vår egen pulver-mix. Av tradisjonelle produkter hadde vi best på Vauhti FC LDR.

På feste var vi en av få som anbefalte å legge klister i bunn. Vi rullet et tynt lag Guruwax Extreme 39 Hard, og dekket dette med Swix VP45. Klisterbasen ga oss med andre ord mulighet til å gå et knepp kaldere på toppvoksen enn mange andre, og var samtidig viktig med tanke på den slitasjen som var i løypa.

På rill endte vi på 1-2-1. Altså 1 mm rett, 2 mm rett og 1 mm rett, satt i den rekkefølgen. De fleste gikk på blå struktur eller en litt slitt hvit struktur.

Tilbakemeldingene på ski var svært gode fra samtlige kunder. For å nevne noen:
– «Takk for bra prepp av ski før Marcialonga!! Skiene var perfekte.»
– «Tusen takk for fantastiske ski i dag! Det gjorde hele opplevelsen.»
– «Tusen takk for gode ski i dag. Vi er begge godt fornøyd.»
– «Takker for knall preppet ski.»

Takk for tilliten, og takk for turen – vi gleder oss allerede til neste år!