Test av Swix Triac Carbon Classic: Enestående førsteinntrykk

Vi har testet de nye Triac Carbon Classic rulleskiene fra Swix. Enestående stabilitet i frasparket og meget god vibrasjonsdemping står igjen i førsteinntrykket.
1_IMG_9814_WEB_0307_topp.jpg

Swix Triac Carbon Classic er en av årets store rulleskinyheter. Helstøpt karbonstamme med hul konstruksjon og kevlarforsterkning gir en responsiv ski med gode kjøreegenskaper. Vi tok med Swix’ nye toppmodell på en testtur i Maridalen.

La oss først gjøre det klart at noen dyptgående test har vi ikke gjennomført. Vi har ikke testet skiene på ulike værforhold, eller over mange mil. Vi tør likevel påstå at førsteinntrykket gir et rimelig godt bilde av hva du får om du kjøper Triac Carbon Classic. Og vi gleder oss definitivt til å teste skiene videre.

Det første som slår oss innover de tørre, hullete veiene med relativt dårlig asfalt er rulleskienes enestående vibrasjonsdemping. Det går faktisk en god stund før vi tenker over at skiene ikke rister, og at vi - nokså ubevisst - ikke lenger tar oss bryet med å gå utenom sprekkene vi vanligvis velger å svinge utenom. Rett og slett fordi vibrasjonsdempingen er så rå at du ikke trenger det.

2_IMG_9701_WEB_0307.jpg


NATURLIG: Frasparket med Triac Carbon Classic føles svært naturlig og skilikt.

Når vi etter hvert beveger oss i tøffere terreng og må ty til fraspark, sitter vi også igjen med et svært positivt inntrykk. Frasparket føles mer naturlig, og gir uten tvil den mest ski-like pendelen vi har vært borte i på en rulleski. Mens du på andre rulleski kanskje kan oppleve at skien “detter” ned i asfalten etter frasparket, opplever vi med Triac Carbon Classic at skien følger fotens bevegelse og “sklir” inn på samme måte som en vanlig langrennsski. På den måten mister du ikke rytme og flyt i teknikken din.

Kort oppsummert er det ingen tvil om at Swix Triac Carbon Classic er en av de beste - om ikke den beste - rulleskiene vi har testet noen gang.

Rulleskistav i toppsjiktet 
Med på test-turen hadde vi også med de nye rulleskistavene Swix Roadline 1. Roadline 1 er en lett og stiv stav med god pendel og høy slagstyrke, og er bygd på teknologien i Quantum-stavene som kom i fjor vinter. Stavens nedre del er forsterket med kevlar - det samme materiale som rulleskiene - og skal dermed være ekstra godt egnet for bruk på asfalt og rulleski.

Vårt førsteinntrykk er at Swix med Roadline 1 nå har en rulleskistav som er vanskelig å skille fra vanlige toppmodeller. Pendelen er god, vekten er lav og staven leveres med komponenter i holk og håndtak som er helt i toppklassen. Kjenner vi godt etter kan vi merke at kevlarforsterkningen påvirker stavens pendel noe, ettersom den blir noe lavere i fremføringen dersom du slipper staven. Men dette er definitivt ikke noe vi går og tenker på.


1_IMG_9616_WEB_0307.jpgTOPPSTAV: Roadline 1 er en rulleski helt i toppklassen av staver på markedet.

I Roadline 1 har vi fått en stav som skal tåle bruk på rulleski bedre, og samtidig oppleves som en toppstav på linje med de beste “vintermodellene”. Roadline-stavene kommer også i to rimeligere modeller; Roadline 2 og Roadline 3.

Er det noe du lurer på i forbindelse med rulleski er det bare å ta kontakt med oss. Vi hjelper deg gjerne, og har utstyret du trenger for å gjøre forberedelsene til vintersesongen best mulig.