Salomon lanserer løpesko for asfalt - Running Avenue

Salomon har endelig lansert sine første løpesko for asfalt. Sonic RA serien består av 3 modeller som skal dekke de fleste behov. Braasport er en av få utvalgte butikker i Norge som får inn skoene, og etter å ha testet de har vi stor tro på Salomon sitt nye prosjekt. 
salomon_lanseringFW2018_lop.jpg

Salomon Sonic RA

Salomon har laget ettertraktede løpesko for terreng i en årrekke, men har foreløpig holdt seg til grove såler og godt grep. Doktor Simon Bartold, som står bak mange av Asics sine mest kjente løpesko, har utviklet skoene sammen med Salomon sitt tech-team i Annecy. Gjennom forskning og tester har Salomon kommet opp med unike løsninger for å forebygge skader og slitasje i muskulaturen. De har valgt å ikke fokusere på ekstra stabilitet eller å bygge opp skoene for å forhindre overpronasjon. Moderne forskning antyder at unaturlig oppbygging av løpesko kan virke mot sin hensikt. Foten skal kunne bevege seg naturlig. 

Vibe

På laboratoriet i Annecy har Salomon kommet fram til at vibrasjonene i hvert løpesteg er det som potensielt sett gjør størst skade ved løping. Det sliter på muskulaturen og det gir stor belastning på kroppen. Vibe-sålen som er i alle Sonic RA skoene er laget spesifikt for å motvirke vibrasjoner og gi kroppen en mest mulig behagelig reise. Elementene er strategisk plassert i sålen for å gjøre nytte for seg der det trengs mest. Resten av sålen har et spenstig materiale som sørger for at du får et effektivt og raskt steg. 

Overdel og yttersåle

Hælkappen skiller seg også litt ut i Sonic RA-serien. De har laget den lavere enn vanlig og den har ikke så store puter innvendig som mange andre løpesko. Det gir en bedre følelse og gjør belastningen på akillessenen mindre. Pløsen er tynn og går ikke så langt opp på beinet. Selve overdelen er luftig og har ekstra beskyttelse på utsatte steder i forfoten. 

Yttersålen på Sonic skoene har et grovt mønster og dype flex-groper. Du kan fint bruke skoene på grusveier og fine skogsbilveier. Grepet er meget godt til å være sko beregnet på asfalt. Det gir et mer effektivt steg på våt asfalt, siden ikke kraften går bort ved at du glipper. 

Modeller

Asfaltserien fra Salomon består av 3 modeller. Alle er nøytrale og har Vibe-demping. I tillegg kommer Sonic RA, som er allroundmodellen, i en egen vinterutgave.

Sonic RA Pro 
er den letteste av de og er laget for konkurranser og raske treningsøkter der du ønsker fartsfølelse. Den har en tynnere overdel enn de andre og mindre demping. Pro-utgaven har 6 mm dropp, som gjør overgangen fra hæl til forfot lettere og mer effektiv. 

  • Vekt herre: 235 gram
  • Vekt dame: 200 gram
  • Dropp: 6 mm
Sonic RA Pro h gul stor.jpg


Salomon Sonic RA Pro løpesko herre

 


Salomon Sonic RA Pro løpesko dameSonic RA er allroundmodellen og har mer demping enn Pro. Vekten er likevel lav til å være en mengdesko, og følelsen av å ha en lett sko på beina er ivaretatt. Sonic RA har god nok demping for lange rolige turer på asfalt og grus. Sonic RA Nocturne er vinterutgaven. Den har integrert gamasj og ull i forfoten. 

  • Vekt herre: 245 gram
  • Vekt dame: 210 gram
  • Dropp: 8 mm

Sonic RA h blue stor.jpg

Salomon Sonic RA løpesko herre

 
 
Sonic RA d lilla stor.jpg

Salomon Sonic RA løpesko dame

 


Sonic RA Max er som navnet tilsier, modellen med mest demping. Denne skoen har hele 30 mm såle, som gjør at du kan løpe uanstrengt over lange distanser. Passer for deg som sliter med skader eller bare ønsker en sko som gir maksimal demping. Selv denne modellen er overraskende lett i vekt, og veier bare 265 gram i herre. 

  • Vekt herre: 265 gram
  • Vekt dame: 235 gram
  • Dropp: 10 mm
Sonic RA Max h svart stor.jpg

Salomon Sonic RA Max løpesko herre

 
 
Sonic RA Max d svart stor.jpg


Salomon Sonic RA Max løpesko dame

 
 


Nøytrale