Festival i rufsevær

Det er to ting jeg har lært at man ikke skal være gnien på når det kommer til utstyr i fjellet. Sko og skikkelig sovepose er et must have enten du skal være borte på dagstur eller flere uker.

" Erik Haslestad"

Bildexxx.jpg

Det er to ting jeg har lært at man ikke skal være gnien på når det kommer til utstyr i fjellet. Sko og skikkelig sovepose er et must have enten du skal være borte på dagstur eller flere uker. Under Fjellfilm festivalen fikk jeg teste Marmot Sawtooth og Salewas MS Ultra Flex Mid GTX for å sjekke om årtes nyheter holder standaren.

Bildex.jpg

Fjellfilm helgen i år ble en regnfull helg noe som passet godt til å teste Besseggen med Salewas nye MS Ultra Flex Mid GTX, den nye kombi tereng-løpesko, tursko støvelen fra Salewa er en spennende sko hvis du er på jakt etter en lett tursko med godt grep.


Jeg må si skoen leverer på grep og vekt, dette var en sko som satt veldig godt på min fot. Hurtigsnøringen de har satt på denne modellen er en fin detalj som gjør at skoen strammer jevnt over hele vristen på foten. Dette gjorde også at jeg kunne gjennomføre den 14 km lange turen fra Memurubu til Gjendesheim uten noe antydning til gnagsår på beina. Skoene er utstyr med Gore -Tex membran som skal holde deg tør på beina.


Her vil jeg si at de ikke levde helt opp til mine forventninger ettersom at jeg ikke akkurat var tørr på beina da vi kom tilbake til teltet. Dette kan være fordi jeg ikke fikk tid til å impregnere skoen før jeg la ut på tur, men jeg føler dette er impregnering de burde komme levert med.

 

Bilde10.jpg


 

Når man kommer tilbake til teltet etter 4,5 time i skikkelig rufsevær er det da deilig å kunne finne frem tørr skift og få igjen varmen fort. Siden jeg kom i kontakt med ullundertøyet til Brynje i Forsvaret har dette merket være knyttet til noe av det varmeste man kunne få tak i av ull til turen. Så når jeg nå endelig fikk tak i et sett med Wool Thermo Mesh og Arctic double før min tur til Fjellfilm var min første tanke at dette kom til å bli en varm og behagelig festival i fjellheimen. Og nok en gang leverte Brynje til den høye standaren jeg hadde satt meg i hodet mitt.

Nå er jeg naturlig varm av meg så Meshen var mer enn nok for mine bein når mørket kom krypende og det var tid for å rigge seg til for å se film. Men jeg må innrømme at Arctic Doubel var et nydelig plagg å ha på overkroppen når man skulle sitte stille i 2-3 timer utenfor Gjendesheim. Dette er et plagg jeg gleder meg til å teste fult når vinteren kommer og det er tid for vinter camping igjen.

Bilde7.jpg


Når filmene var over og dunjakke-discoen var over kom tiden for å trekke tilbake til teltet og krype inn i posen. Marmots Sawtooth dunpose med komfort limit på -2,7ºC virket som det perfekte valg for denne turen da det var meldt ned mot 4ºC grader, regn og vind om natten. Med 650g impregnert ande dun i posen sier Marmot at dette skal forhindre at posen kollapser under fuktige omgivelser. Og her må jeg si at Marmot leverer sterkt! Jeg har virkelig sovet godt begge nettene i posen. Posen blir kanskje litt i varmeste laget for min del i omgivelsene vi var i, men med åpen lufting på beina og og litt åpning på overkroppen var den meget behagelig å å sove i. Jeg liker også de små detaljene Marmot har lagt inn som selvlysende glidelåser og lomme til ting som mobil inne i posen. Det skal sies at denne lommen er noe liten til min iPhone 8+, men dette er vel heller et i-landsporblem

Alt i alt må jeg si helgen ble en stor suksess mye takket være godt utstyr og god stemning, jeg unngikk å fryse på noe tidspunkt slik som mine turkamerater gjorde til tider under turen. Gleder meg til å teste soveposen og ullundertøyet når temperaturene kryper enda nærmere frysepunktet for å se om de fortsetter å levere på det nivået de har gjort til nå.

Erik Haslestad  

Halvhøye tursko

Telt