Slik velger du riktige rulleski.

RULLESKI - Så du har endelig renset langrennsskiene, satt dem inn med et godt lag lagringsvoks og nå- etter en måned eller to rykker det i tricepsen igjen? Slapp helt av. Dette er helt normalt og kalles langrennsabstinenser. Heldigvis finnes det en løsning for deg og andre med samme diagnose. Løsningen heter rulleski og kan dempe abstinensene helt fram til skisesongen starter igjen.

Skjermbilde 2018-06-19 kl. 11.40.21.png

Hvilken rulleski skal jeg velge?

Det finnes drøssevis av forskjellige rulleski på markedet. Det finnes faktisk mange flere rulleskimerker enn det finnes langrennskimerker. I tillegg finnes det skøyteski, klassiske ski, karbonski, trelaminatski, stålski og aluminiumsski. Legger du til flere forskjellige rullemotstander, flere gummityper, vanlige kulelagre, keramiske kulelagre og forskjellige lengder kan man fort bli forvirret over utvalget.Idt Sport RulleskiKlassisk eller skøyteski?

Her er valget kanskje ganske opplagt. Skal du gå klassisk eller skal du skøyte? Det kan være greit å vite at det her ikke finnes noen god mellomting som kan brukes til begge deler. En klassisk ski er laget for klassisk og en skøyteski er laget for skøyting. En klassisk rulleski har stopp i bakhjulet som gjør at skiene ikke ruller bakover, men gir deg spikerfeste. En skøyteski har hjul som ruller begge veier. Skøyteskiene er generelt noe lettere enn de klassiske modellene.

Idt Sports rulleski
"Det kan være greit å vite at det her er enten eller, det finnes ingen mellomting "Rullemotstand

Her kan man også lett bli forvirret. Rullemotstanden i rulleski er delt inn i fire forskjellige motstander. 1’er, 2’er, 3’er og 4’er- hjul. Så enkelt er det. 1’er- hjulene er de med minst motstand. Dette er raske hjul som er best egnet til konkurranse og for erfarne løpere. Hold deg unna disse hjulene om du kun skal trene.


2’er- hjulene er standardhjul på de fleste rulleski og dette er hjulene som anbefales til de aller fleste. 2’er motstand gir deg passe raske hjul som ikke går for fort nedover og som også gir deg fin motstand til teknikktrening. Enkelt og greit er det 2’er- hjul de aller fleste bør velge.

Dersom du skal trene mye mot langløp og staking er 3’er- og 4’er-hjul et godt alternativ. Disse hjulene gir deg svært høy motstand og er perfekte for staketrening og fine dersom du trener mot vinterens langløp. Er du sterk og har god staketeknikk kan du bevege deg opp på 4’er- hjul.

Rulleskihjul
"Rullemotstanden i rulleski er delt inn i fire forskjellige motstander. 1’er, 2’er, 3’er og 4’er- hjul."Vi leverer også ski med rullemotstand mellom standardhjulene. Det vil si at det for eksempel er 2’er- hjul foran og 3’er- hjul bak. Her kan du fininnstille motstanden. Passer fint dersom du tidligere har gått på en type motstand og vil justere litt.

Alle rulleski hos oss blir levert med høykvalitets kulelagre i stål. Dersom du skal gå rulleskirenn eller gå fort (som i å sette livet på spill) kan vi også levere keramiske kulelagre. Dette er kulelagre med ekstremt lav rullemotstand som så og si aldri stopper når du snurrer på dem.

 

Stammemateriale

Det finnes som tidligere nevnt flere typer materiale som brukes i stammene på rulleskiene, Aluminium er det mest vanlige og selv om dette tidligere var et materiale som ikke var særlig komfortabelt å gå på er det nå annerledes. De nyeste stammene i aluminium gir god vibrasjonsdemping og er svært retningsstabile. Dette er gull verdt når du for eksempel står og staker. Å ha en ski som går rett framover når du staker er viktig. Du slipper å bruke unødvendige krefter på å rette opp skiene og du får mer ut av økten. De samme gjelder for skøyteskiene som gir deg rene bevegelser og riktig teknikk.

 

 

Juniorski

Rulleskiprodusentene har også laget egne rulleski for juniorer. Dette er ski som er lettere og kortere enn seniormodellene og er fine å bruke når man er ung og skal starte en rulleskikarriere. Skøyteskiene har 80mm hjul istedenfor bransjestandarden som er 100mm. Dette i seg selv gjør skiene lettere samtidig som de er lettere å gå på.

 

 

Rulleski fra IDT

Våre rulleski kommer fra IDT. Dette er en Norsk kompetansebedrift som har utviklet rulleski i flere år basert på tilbakemeldinger fra verdens beste langrennsløpere både i World-Cup og langløpscupen. Dette sikrer deg de aller beste rulleskiene på markedet. Her er retningsstabilitet og komfort ivaretatt på en best mulig måte.

Rulleskiene er merket RM1, RM2 og RM3. RM står for «RulleMotstand» . 1, 2, 3 og 4 står for hva rullemotstanden er. Det er såpass enkelt.
 
Vår mest solgt modell og som de fleste velger er Classic RM2. Dette er en ski som ivaretar skifølelsen på best mulig måte. Ønsker du mer motstand går du for RM3.
Rulleski fra IDT

IDT Sports Classic RM2 rulleski m/ Rottefella bindinger
IDT er eneleverandør til det Norske skilandslaget og dette er skiene alle våre toppløpere benytter seg av.Så her har du oppskriften på hvordan du kan dempe abstinensene mot neste sesong. Dersom det fortsatt er noe du lurer på er det bare å ta kontakt!

Her finner du våre rulleski og rulleskihjul.

Rulleski

Rulleskihjul

Tilbehør rulleski