Skritt for skritt guide: Slik prøver du nye støvler for ultimate komfort.

Vår guide for å ta på deg de nye skistøvlene dine med presisjon og komfort.
Les videre for å utforske hemmelighetene bak en optimal start på dine skiturer!

Alpinsko.jpg

Hvilke sokker å ha på

Vi anbefaler å bruke et enkelt par tynne skisokker. Ett par er nok! Flere sokker eller en for tykk sokk legger press på toppen av føttene dine, reduserer sirkulasjonen og resulterer i kalde og følelsesløse føtter. Tykke sokker gir deg også mindre kontroll over skiene dine! Velg sokker laget av ull eller et fukttransporterende syntetisk materiale, og unngå

bomullssokker! Og husk, bruk tørre sokker når man tester støvlene, da er det lettere å ta de på. Og det er ’fy fy’  og ha stillongsen i støvlene, dette skaper ett ekstra trykkpunkt som gjør det ukomfortabelt. Bruk helst ¾ stillongs.1. Løsne støvelen helt. 

Løs opp alle spennene, inkludert toppstroppen (ofte kalt powerstrapen), og sørg for at ingen av spennene setter seg fast. Du kan rotere spennene litt for å unngå at de fester seg. Hvis skistøvlene er nye, ta  inni støvelen og sørg for å fjerne alt papir som er fylt i tåen, og sett deg deretter med støvlene foran deg. Husk at støvelen ikke må være kalde.

2. Hold støvelen flatt på bakken og ’gå’ inn i den mens du reiser deg.

De fleste støvlene har en løkke på pløsen som hjelper deg med å trekke den opp og frem. Ta tak i tungeløkken, pek tåen rett inn i støvelen, og i en bevisst bevegelse drar du tungen opp og ut mens du står og går inn i støvelen. Med veldig stive støvler hjelper det noen ganger å gripe den mediale (innvendige) mansjetten i spennestroppene med den ene hånden og tungeløkken med den andre og trekke de to sidene fra hverandre mens du skyver foten inn – dette vil spre den stive plasten i vristområdet og gir deg mer plass til å skyve foten inn i.

3. Sentrer tungen/pløsen på toppen av foten din

Sørg for at tungen på innerstøvlene er sentrert, og sjekk at den er plassert inne i linerne. Ikke foreta en vurdering om passformen ennå, siden støvelen ikke er spennet og foten din ikke sitter fast.

4. Ikke bli skremt hvis støvelen din føles trang. 

Tærne dine kan touche enden av støvelen, eller noen områder kan føles trange når du tar den på deg. På dette tidspunktet har ikke foten din varmet opp skummet i innerstøvelen eller begynt å presse overflødig luft ut. Foten din er heller ikke i "skiposisjon" ennå, fordi du ikke har spennet støvelen.

5. Spenn de to øverste spennene lett. 

Dette vil bidra til å plassere tungen på fotens vrist. Fest deretter toppstroppen.

6. Bøy støvelen /kneet fremover (hardt).

Å bøye seg ’inn’ i støvelen noen ganger med bunnspennene fortsatt ikke spent vil hjelpe å trekke tærne bort fra fronten av støvelen og skyve hælen bakover inn i  hællommen.

7. Fest alle spennene godt. 

Foten din skal ikke bevege seg løst rundt, og spennene skal ikke være for stramme til det punktet hvor de er vanskelige å lukke eller smertefullt. Husk at støvlene dine på dette tidspunktet er de strammeste de noen gang vil være – de vil løsne når foten og innerstøvlene varmes opp.

8. Tilpasser seg.

Alle støvlene vi selger har en veldig formbar innerstøvel (liner) som vil forme seg etter foten ved bruk. Men husk det er viktig at skistøvler skal sitte godt på foten.