Birkebeinerrennet 2024

Skal du gå et av rennene i Birkebeiner Skifestival helgen 15.-17. mars? Vi har lang og bred erfaring med prepping av ski, og hjelper deg gjerne med å få så bra ski som mulig. Les alt om Birken her.
Birken23.png

VEDR. FLYTTING TIL SØNDAG

Vi blir værende på Rena og leverer ut ski til start som avtalt.

Ber om forståelse for at vi ikke har anledning til å svare på alle telefonhenvendelser, og at spørsmål/beskjeder sendes på eirik@braasport.no.


SMØRETIPS BIRKEBEINERRENNET/UNGDOMSBIRKEN

Endelig smøretips glid og feste, oppdatert 16/3 kl. 15:20.

Det er meldt kaldt natt til søndag, og deretter stigende temperaturer gjennom dagen. Ser ut til å bli en fantastisk vinterdag. Det har kommet mye nysnø og blåser kraftig i dag, lørdag. Det har tørket opp mye av den våte snøen som kom i går. Muligheter for blankere spor for de som starter sent, men bør være greit å få feste og en fantastisk skiopplevelse for alle i morgen.  

Glid - enkelt alternativ:

Alternative base-produkter: Rode Endurance, Vauhti Up Polar

Alternative topp-produkter: Toko Base Performance Liquid Blue, Swix HS6 Liquid, Rode RXL Med

Glid - avansert alternativ:

Alternative topp-produkter: 
Vauhti Pure Race Old Snow Cold, Swix DHP, Swix TSP6

Rill/struktur: 

 
Medium/fin struktur.

Rill: 1-2-1. 1 mm settes først, deretter 2 mm rett, og til slutt 1 mm rett. Både foran og bak, med mer trykk på bakski.

Feste:
For sent startende kan man avslutte med Super Extra for tryggere feste.

Alternative toppvokser: Swix V40 eller Vauhti Pure Race NS Violet.

Alternative justeringsvokser: 
Swix V45, Swix VP45, Swix VP50, Rode Super WeissRode Multigrade, Rode Violet, Vauhti Pure Race NS Pink
 

BIRKEN-TILBUD - SLIP, PREPP OG FRAKT

Med et viktig skirenn og stort treningsmål følger også nerver, stress og mye forberedelser, særlig like i forkant av arrangementet. Da kan det være en befrielse å bli kvitt én stressfaktor, og sette bort skipreppen til noen andre som kan det - og som du stoler på. Enten du har ambisjoner om å hevde deg helt i toppen, vil slå tiden din fra i fjor eller bare få en fin skiopplevelse kan du være trygg på at vi kan hjelpe deg med skiene.

Ønsker du å sette bort jobben til oss kan vi love at vi vil legge sjela vår i å gi deg best mulig ski. Med et kompetent smøreteam kan du også være trygg på at vi vet hvilke ski, produkter og strukturer som gjelder på gjeldende tidspunkt. Vi har et stort utvalg, og velger alltid uavhengig av produsent og utelukkende basert på testresultater og erfaring.

Våre eksperter vil, under ledelse av smøresjef Eirik Stubdal Røer, stå for all preparering til Birken. Eirik har mange års erfaring som smøresjef på toppnivå, og er i dag smører i Team Elon Oslofjord. Med seg har han Jonas Hylen, også ansatt i butikken på Ullevål, og smører på det norske rekruttlandslaget, samt Joakim Skirbekk Vister, ansatt i butikken på Ullevål og tidligere smører i Bækkelaget/Team Kollen.

Frist for innlevering av ski til prepp til Birkebeiner Skifestival: tirsdag 12. mars i butikken på Ullevål.
(Ski kan også leveres på Skramstadsetra torsdag og fredag, ring/sms tlf. 96234569 for avtale. Vi står i Salomon-vogna, se etter Braasport-flagg)

Frist for innlevering av ski til slip til Birkebeiner Skifestival: torsdag 7. mars kl. 11:00 i butikken på Ullevål.


Ski til prepp fraktes til Rena og vil utleveres på start. Som i fjor kommer vi til å stå innerst på arenaområdet, ved inngangen til oppvarmingsløypa (se markering i kart under). 

Startarena Rena.png 

Hvorfor leverer vi ut på start og ikke i butikken? Enkelt og greit fordi vi ønsker å gi deg best mulig ski. Vi reiser opp torsdag for å teste både glid, feste og struktur i løypene, og ønsker å finne beste oppskrift før vi behandler skiene dine. Denne løsningen har fungert svært bra de siste årene. Vi bistår også med festejustering på start for de som ønsker/trenger det.

NB! Med været som er meldt ber vi om forståelse for at vi ikke klarer å hjelpe alle med festejustering på start, og henstiller derfor til å ta med egne justeringsvokser i sekken. Dette kan være lurt å ha med uansett med det utfordrende føre som er meldt.

Smøretips deles i denne artikkelen og i våre øvrige kanaler i løpet av fredag ettermiddag.

PAKKER

PAKKE 1 – kr. 1.250,- (veil. pris kr. 1.500,-)
• Grafitt for høy slitestyrke i lange løp.
• Blokking med hard, blå glider.
• Racing-glider/topping, for renndagens føre.
• Rill, for renndagens føre.
• Rubb av festesonen

PAKKE 2 – kr. 1.000,- (veil. pris kr. 1.250,-)
• Blokking med hard, blå glider.
• Racing-glider, for renndagens føre.
• Rill, for renndagens føre.
• Rubb av festesonen

FESTE - kr. 250,-

Vi bruker selvsagt kun fluorfrie produkter!

NB! Ski være rengjort før levering!